pátek 12. dubna 2013

Altered books

Nedávno mě na internetu zaujala moc zajímavá věc. Projížděla jsem nějaké obrázky na pinterest.com a objevila jsem tzv. Altered books. Knihy z antikvariátu, které jsou umělecky upravené. Mohou mít například ozdobený pevný obal. Ty složitější mají zdobený vnitřek, ať už jsou to stránky využité jako malířské plátno, nebo slepené k sobě s vystřihaným otvorem tvořící jakousi scénu pro další tvorbu - http://pinterest.com/pin/248190629436463585/ . Fascinovaně jsem prohlížela a obdivovala nápady a skvělé provedení.
Jelikož mám ke knihám blízko, moc se mi to zalíbilo. Myšlenka, že knihu, kterou již nikdo nechce číst, můžeme přetvořit v něco úžasného a osobitého, mi přijde hezká. Kdo ví, třeba někdy zapadnu do antikvariátu až půjdu kolem.
Prozatím jsem se rozhodla vytvořit lehčí alternativu. Sama si vyrobím jednotlivé listy a postupně je dám dohromady pomocí knihařských kroužků.

Na mojí vůbec první stránku jsem použila mé oblíbené razítko od Stampotique. Na vybarvení křídel jsem použila fixy copic ciao a Ranger lepidlo Stickles.



Na druhé stránce jsem experimentovala s Dylusions spreji. Spojením hnědé a růžové, vznikla tato bezva červená, i když její pravý odstín vypadá ve skutečnosti ještě lépe, než na fotce. (no jo- fotograf amatér :D). Doplnila jsem o razítka a bílý nápis.



 A do třetice jsem použila papír s textem, vyrobila pár Dylusion cákanců a fikla razítko. :)










1 komentář: